onsdag 27 mars 2013

Uppdatering av eländet!

Jag tror att jag har fått lite koll på läget nu med hjälp av banken, bostadsrättsföreningen och underbara vänner som ställer upp i vått och torrt.

Som jag förstår det....
  1. Mannen vill att jag skriver på ett papper som gör försäljningen av lägenheten omvandlad till en bodelning, detta för att han vill slippa betala vinstskatt och plus det faktum att han redan har börjat göra åt dessa pengar.
  2. Detta innebär att han lägger över hela skatteskulden på mig.
  3. Vilket i sin tur borde betyda att han ska kompensera mig för den latenta skatteskulden!?
  4. Han vill då bara göra en bodelning av lägenheten.
  5. Till detta måste vi då kanske ta hjälp av en familjejurist.
Min bank håller på att kolla upp lite saker för om det är så att han ska kompensera mig så är det inte staten som ska ha pengarna utan jag, oavsett vad han gör så kommer han alltså att få punga ut med cash!
Jag känner nu bara att det måste gå rättvist till för jag vill inte höra någon skit sen från x-mannens håll och om det betyder att han ska betala mig pengar så är det en bonus, dock tänker jag INTE ta på mig hela skatteskulden själv.

Slutsats: Jag kommer inte att skriva på detta skitpapper, x-mannen kommer att bli sur och mer problem kommer då i nästa vecka. Det är alltså bara att göra sig beredd på krig.....Yey!


Det hade ju samtidigt varit bra om min x-man hade kollat upp ordet bodelning och vad det betyder men jag antar att han fastnade på meningen - behöver inte betala vinstskatt.
Pengakåta jävla idiot!

måndag 25 mars 2013

Dem där mammadagarna jag bad om....

dem kan jag nog titta mig om i himlen efter.

Jag gick idag in på skatteverket för att kolla lite på vad det var x-mannen pratade om och vad det är för papper han vill att jag ska skriva på.
Det han har fått höra (för han skulle aldrig komma på detta själv) är att om en bodelning sker så slipper ju han skatta, det han glömde av att läsa är att det vi gjorde var en försäljning av lägenheten vilket då gör att jag inte kan skriva på något papper om att han överlåtit sin del till mig.

Om en överlåtning sker så skulle jag inte ha behövt ge honom pengar och jag skulle defenitivt slippa högra lån bara för att lösa ut honom, det han heller inte tänker på är att om jag skriver på detta papper så innebär det att jag fuckar upp det för min egna del för jag har ju i min tur kvitto på att jag har köpt lägenheten, lagt om lånen och löst ut honom. Vi fick båda pengar tillbaka och jag satte in mina i lägenheten igen medan han köpte prylar för sina, att han sedan är en pengakåt idiot är en annan sak.

Går man in på länken så står det att man ska betala skatt, eller är det jag som har missuppfattat!?
Om nån vet mer eller förstår bättre så förklara gärna för mig, jag behöver nog all hjälp jag kan få just nu!

http://www.skatteverket.se/privat/svarpavanligafragor/forsaljningavbostadochuppskovmedvinst/uppskovmedvinst/vadhandermeduppskovsbeloppetomjagoverlaterminersattningsbostadigavaellergenombodelning.5.3258ac79127730fd3b980002759.html

En bodelning handlar om att man som gifta delar 50/50 på allt och det gjorde inte vi egentligen, det menad med att hans dator, kameraprylar och annat i så fall skulle värderas och delas på. Likaså hans arv på 15 000:- som jag heller inte gjorde anspråk på.

Så nu väntar en kaosartad tid skulle jag tro, det är ganska skönt att han kommer att vara borta på resa ett tag så kan han få vara arg på mig i ett annat land. Kan ju vara nice att prova på det också!?

söndag 24 mars 2013

samtal med X-mannen!

idag ringer han mig och säger att jag behöver skriva på ett papper om att han har överlåtit lägenheten på mig. detta innebär att han slipper betala sin vinstskatt för lägenheten.
jag i min tur behöver nu läsa på om vad det innebär för i mina öron låter det som att han har fått ut vinst för lägenheten men slipper avgifterna som kommer, jag måste ju betala skatt sen när,jag säljer den. jag får inte ihop det, hur kan det inte vara en försäljning?

fredag 22 mars 2013

Det blev godkänt....

av x-mannen får jag nu 15 föräldrardagar till, bra att ha om det skulle behövas. jag vill ju som sagt vara hemma med sonen medan han aldrig har velat det, då tycker inte jag att det borde vara några problem med att ge mig några dagar!?

x-mannen åker ju utomlands den 5 april, han sa att han behövde komma bort lite och bokade utan att kolla med mig först. Sådana pikar slänger han sig med konstant, antingen har har jätte tråkigt, vill inte göra något eller att det bara allmänt är synd om honom....ja det får jag höra varje gång vi pratar med varandra.

Jag känner dock att jag måste vara tyst för det mesta för jag vill inte riva upp något och jag orkar och vill inte lägga energi på någon som är så negativ, jag tänker fortsätta att vara glad och trivas med mitt liv.

torsdag 21 mars 2013

X-tra föräldradagar

Eftersom att jag maxade allt jag hade för att kunna vara hemma till dagis började så har jag inga dagar kvar alls att ta ut, jag har nu bett x-mannen om att få överta några av hans dagar.

Han använder dem inte ens och han var heller aldrig hemma med sonen så han sitter på några 100 dagar, eftersom att han förmodligen bara kommer att använda dem för att förlänga sin egna semester utan sonen så har jag nu frågat honom om jag får överta några dagar.
Jag vill nämligen vara hemma med sonen plus att det är några dagar då dagis har stängt....

Ormgropen på lördag...

I ett nytt förhållande kan man ju tycka att man tar det lite lugnt när det gäller att träffa den andres familj och vänner, min egna mamma gjorde en sneekattack när jag efter 2 månader fortfarande inte låtit henne träffa X, hon ringde och sa - jag är uppe om 10 min!

I mitt huvud snurrade tanken på hur snabbt jag skulle kunna få ut X ur lägenheten men valde till sist att låta mamma och styvpappan träffa X, det har hittills gått jätte bra och jag har i stort sett gjort en 180 och träffat någon som är så olik x-mannen att det är lite roligt.
Under påskhelgen tänkte jag till och med outa mitt nya förhållande till en liten del av min släkt, en vet om det men ingen av dem alla andra. I mitt huvud går allt detta ganska så fort men det känns jätte bra, lite för bra ibland.

I X huvud verkar det gå lite långsammare för till helgen ska jag följa med honom på dop, hans kusinbarn ska döpas och jag kommer i stort sett bli nerputtad i ormgropen med en gång. Skrämmande men kanske lika bra så har man det gjort!?
Han mamma och bröder har jag redan träffat men inte som X flickvän...

Ordet flickvän............Jag tycker att det känns jätte konstigt att bli kallad för det, speciellt X flickvän. När min stybvbror frågade mig om vem X var så kunde jag inte ens säga att han var min pojkvän....jag sa - Han är min!

Men det är klart att han är min, den 86 kg tunga bodybuildern är min! :-)

Dem senaste veckorna har allt känts ännu bättre, vi har hittat någon slags rytm som funkar för båda och jag känner heller inte längre att jag behöver försvara min ensamtid som innan. Det är mysigt att ha någon jämte sig i sängen, sonen tycker om honom också och min bästa vän i hela världen känns ok med honom. Det går bra nu!

Till min underbara vän!


måndag 18 mars 2013

Krigarsjäl

Jag har en krigarsjäl till vän, en själ som föddes i en annan tid o värld
fri och värd mer än allt guld i världen. Med en livserfarenhet som matchar en 40 åring....

Men du är på botten...
Vad är det med dig, du måste resa dig och se vart denna vägen leder.

Vi simmar här i dimman fin klippta vingar, fallande änglar mot himlen vi siktar.
Vi föddes utan någonting men vi fyller hela fickan
Sjunker när vi kämpar som vi springer runt på kvicksand

Fuck alla er som tror på nätterna, då gråter vi
Världen är en film och vi bär den under vår regi
ånger och kamp, fan vi ska ingenstans tills vi vunnit denna match
Fina N jag sätter på mitt namn,  fångad för många nätter i en cell för att inse
att du är fångad i dig själv.

Det är världens förvåning att vi står här när de finns karteller i oss alla
Hur mår du min vän?

torsdag 14 mars 2013

Helt slut i kroppen....

Efter att ha vaknat i tisdags och knappt kunnat ta mig ur sängen fick jag se mig själv besegrad. Febern steg snabbt till 40 grader och jag sov bort hela tisdagen, X var uppe på kvällen och nästan bar in mig till sängen. jag vaknade varje gång jag skulle vända på mig för jag hade så ont i nacken och axlarna, X tog hand om mig både i tisdags och igår och igår kunde jag sitta upp utan att bli alltför yr.

Dina underbara X, han hade med sig nyponsoppa, fixade vatten och alvedon och idag mår jag mycket bättre. Jag är fortfarande rätt mör i kroppen då jag inte kunnat äta något mer än kanske ett glas med nyponsoppa men det var guld värt att ha X här, det var skönt att inte vara ensam.
Imorgon är det jobb som vanligt, ska ta det lugnt för sedan är det dags för spa dag med jobbet på lördag.

söndag 10 mars 2013

kalas för min underbara son!

Det blev ett bra kalas, fina N och X hjälpte till innan och sedan kom alla vid 15:00. Jag har tur som har dem två, mina finaste människor.

Det var en glad och sprallig 2 åring som slocknade i sängen, han var uppe alldeles för sent men han fick så många fina presenter att han nu har lekt hela förmiddagen.
Snart ska vi iväg till mamma som fyller år, X ska med.

Jag kände även igår att jag bara vill berätta för mannen om X, få det överstökat så att jag kan börja med mitt nya liv. Att vissa saker kom fram under kvällen var ren njutning för mig, jag fick saker bevisade för mig och för andra att jag helt klart har gjort rätt i mina val. There is no going back now!

fredag 8 mars 2013

fix &trix

det är en hel del som ska fixas inför imorgon, det ska bakas och städas och X kommer upp för att hjälpa mig. Ikväll blir det mys och lite lugn och ro innan stormen imorgon.

söndag 3 mars 2013

När det bara kommer, som en stor tsunamivåg....

jag var inte beredd alla på att sakna min son så mycket som jag gör nu. Jag har haft en helt underbar dag med X men det ändrar fortfarande inte det faktum att jag känner mig som den mest ensammaste människan på jorden, lika förtvivlad kände jag mig förra året innan jag tog beslutet om skilsmässan och idag bara kom tårarna.
Dem gick inte att hejda!

Jag började tvivla på mina beslut, kände mig jätte liten och ingen fanns i närheten för att plocka upp mig.
Jag måste ha tagit rätt beslut!??

Det börjar bli jobbigt att hålla mig och X hemligt, det är jobbigt att känna ilska mot x-mannen och det är sjukt jobbigt att veta att jag inte får se min son varje dag. Det gör ont i mig, han borde ha varit med mig idag och alla andra dagar.

Att ha konstiga krav....

Jag vet att man som förälder har ett ansvar och jag tycker att jag tar mitt ansvar. Jag är heller inte orolig över hur x-mannen behandlar sonen, han älskar honom över allt annat.

Men!
Det är bara en sak som irriterar mig och som gnager på mig inifrån. Det faktum att jag vet att x-mannen hellre lämnar bort sonen när han känner för att festa, att jag också vet att han mer än gärna gör saker utan,sonen för att det är lättare och att han oftast inte hittar på saker tillsammans med sonen bara för att han är en innemänniska. Jag blir arg på honom och vill skälla ut honom samtidigt som jag vet att även jag lämnade bort sonen för en vecka sen för att kunna festa med en kompis. Nu blev det även en panikflytt men jag känner på något,konstigt sätt att jag har mer,rätt att göra detta än vad x-mannen har.
Så jag har kommit fram till att det nog har att göra med att han festade och drack medan vi bodde ihop och jag tog mer ansvar då, att det är därför jag känner,att jag har mer rätt till detta än vad han har.
Det är jätte konstigt och mycket förvirrande.

Så på tal om en annan sak......det är,dags att berätta om mig och X, jag är fullt medveten det. X och jag pratade om det igår och han tycker att jag ska berätta snart, i min hämnd hade jag tänkt berätta det när x-mannen kommer tillbaka från sin resa. Men det är mest för att jag vill förstöra upplevelsen för honom som om jag borde en tjurig liten 5-åring.
Jag vet inte vad det är med mig men jag vill bara krossa honom, vill få honom att känna sig värdelös och helst av allt.....få honom att försvinna för evigt. Men det går ju inte.....