fredag 31 januari 2014

Mer och mer påtagligt att vi är skilda

Det bestämdes att vi ska ha separata födelsedagskalas för sonen, x-mannen insisterade först på att vi skulle ha det tillsammans men jag påminde honom lite fint om att hans nya flickvän kanske inte är så sugen på att sitta tillsammans med hans och min familj samt min D.

Trodde han verkligen att vi skulle betee oss som One Big Happy Family!?

Det där kommer att ta lång tid och egentligen vill jag inte ha något med x-mannen att göra över huvudtaget längre, vi har en son ihop och det är det enda vi ska prata om. Jag är inte intresserad av något annat, jag vet att han vill att vi är vänner och det vill jag med men hur vi ser på vad vänskap ska vara så har vi helt olika syn på det.

Jag känner fortfarande att jag vill ha sonen på heltid, x-mannen fortsätter att lämna över sonen till mig. Han har bett mig att ta honom och jag har frågat om att få ha honom mer, ja det är en liten baktanke med det hela. En tanke som kommer att ta tid, jag hoppas att det resulterar i att sonen bor hos mig.
Jag kommer aldrig att neka x-mannen att träffa sonen, aldrig i livet för sonen behöver sin pappa men jag skulle väl se att dem träffades varannan helg bara. Kanske är det något sånt som skulle få x-mannen att inse vad han missat och missar med sonens uppväxt!?

Att jag pratar med honom hjälper inte för så fort jag tycker något annat så blir jag automatiskt den elaka, jag hatar egentligen att "hjälpa" x-mannen men jag vill så gärna ha sonen så jag tar honom.
Jag ser det som kvalitetstid med sonen och x-mannen ser det som att vara ledig, känns konstigt att jag har varit med den här mannen i över 11 år och inte fattat hur han var. Nu när man ser tillbaka på allt så borde jag ha förstått.....för länge sen.

Men kärleken är blind heter det ju och jag nöjde mig nog, sen har det inte alltid varit dåligt. Vi har haft det roligt tillsammans men allt det negativa blev så mycket mer påtagligt när jag blev gravid, jag blev lättare sårad, ledsen och besviken. På allt detta var jag väldigt ensam!

måndag 27 januari 2014

Är jag egoistisk och konstig??

Sonens födelsedags kalas närmar sig, har pratat med x-mannen om detta och hans nya flickvän ska vara med. Jag stör mig på detta, jag tycker inte att hon har där att göra alls. Dem har varit tillsammans sen december 2013, vill hon sitta där med min släkt och peters släkt?

Är jag dum nu?

söndag 19 januari 2014

En liten djävul

I ändamål för att kunna hantera x-mannen på ett bättre sätt och för att kunna känna att jag har kontrollen har jag nu börjat på en ny bok. Jag tror att den kan hjälpa mig både privat och på jobbet, just nu behövs den som mest på jobbet men av erfarenhet så vet jag att x-mannen kan komma med vad som helst, när som helst.

Så jag vill bara känna mig beredd och trygg i hur jag hanterar situationerna på alla plan.

lördag 18 januari 2014

Myshelg

Här händer det inte mucket mer än att vi varit med sonen på leklandet här i stan, han var helt överlycklig och så fruktansvärt trött när vi kom hem att det var en kramig kille som lades i sängen.

Vi har pratat lite om vad vi skulle vilja göra med lägenheten,  den ska ju göras om så att det blir vår lägenhet men samtidigt ska den göras i ordning inför en framtida försäljning.  Garderober ska göras om och nya tapeter ska in.....lite ut med det gamla och in med det nya.

onsdag 15 januari 2014

Vilket mottagande

Sonen sprang och kastade sig in i min famn -Min mamma! Sa han och gav mig världens kram och puss, jag har saknat honom så otroligt mycket nu när jag varit hemma och varit sjuk i magsjuka.

Men jag vet att han har haft det bra hos sin pappa, det går bättre och bättre med x-mannen men det kan även bero på att han själv mår bättre. Jag tror att mycket är tack vare hans flickvän och det är hur bra som helst.
Kanske kan vi börja fungera igen på ett bra sätt!?

Nu återstår bara att se hur semesterplanering blir för den har det varit problem med hela förra året, men det kanske vänder nu?
Känns som att saker bara kan bli bättre och bättre.

D flyttar in i mars och det är även då jag tar ut spiralen, så får vi se vad som händer. Jag känner mig lugn inför detta och även om det finns rädslor kvar så tror jag ändå att dem kommer att försvinna ju mer tiden går.

Det går bra nu helt enkelt!

lördag 11 januari 2014

En lugn helg

Det var precis vad jag behövde, ligga på soffan och kolla serier.
Idag fick jag även höra om en föredetta vän som splittrat vårt kompisgäng, människan har helt sållat ut dem som inte får vara med och därmed dragit en gräns.

Människor som varit vänner sedan lågstadiet blev separerade och utstötta på grund av denna människa,  jag tycker att det är så synd att det har fått gå så här långt.
Och varför får denna människan hålla på?

Jag personligen fick höra av denne ocj dennes sämre hälft att dem är ju faktiskt min x-mans vänner. Där tog det slut för min del och dem visade klart och tydligt vart dem står. Jag är ok med det men jag är inte ok med vad som håller på att hända med gänget och vad denna människa försöker uppnå.

Händelserna tar ju aldrig slut, det är alltid nåt som pågår.

torsdag 9 januari 2014

En god gärning

I förrgår frågade x-mannen mig om jag kunde ta sonen en helg i februari för han och den nya tjejen ska på bröllop, jag funderade och jag har egentligen annat inplanerat.
Så jag funderade lite till, jag visste ju vad jag ville egentligen det är bara det att jag fortsätter att böja mitt schema för hans skull men jag får inget tillbaka. Men å andra sidan så vill jag ha sonen hos mig, det är som ett tomrum i mig och hemmet när sonen inte är här.

Och efter att ha pratat med min fina vän så messade jag x-mannen och sa att jag tar sonen mer än gärna, jag vet att jag får mer tid med sonen än x-mannen och att det är han som förlorar på det i längden.
Jag har heller ingen anledning att inte hjälpa x-mannen så summan blev som vanligt.....sonen är med mamma, där han hör hemma. Det kan låta mycket egoistiskt och ja det är det kanske men jag vill ha det så.

tisdag 7 januari 2014

Grisar har börjat flyga och helvetet frös till is....men det går framåt i alla fall....



Okidoki. 

Från: Monstermama
Skickat: den 7 januari 2014 14:54
Till: X-mannen
Ämne: SV: Hej

Ja hade jag åkt hade jag fått vara borta från honom i nästan två veckor men nu rullar det ju bara på så för min del funkar det bra, men tack ändå.
Har kollat med mamma så väntar bara på svar.

Från: X-mannen
Skickat: den 7 januari 2014 14:17
Till: Monstermama
Ämne: SV: Hej

Trodde att det var för att du inte ville vara ifrån honom i 2 veckor i rad, och för att det inte bara var pga. Den kommande tysklandsresan utan även för framtida.
Ingen särskild anledning, mer än att du verkade verkligen vilja byta och jag träffar ändå inte M så jäkla mycket även om vi har samma helger.

Från:Monstermama
Skickat: den 7 januari 2014 14:12
Till: X-mannen
Ämne: Vb: Hej

Jag ville byta på grund av Tysklandsresan men den är avbokad nu så det behövs egentligen inte, vadan detta? 

Skickat från min Brödrost!

-------- Originalmeddelande --------
Från: X-mannen
Datum:07-01-2014 13:56 (GMT+01:00)
Till: Monstermama
Rubrik: SV: Hej

Ja, precis… därför tänkte vi dra redan på fredag eftermiddag. Man vet ju aldrig hur vädret är under ferbruari heller.
Sedan har jag tänkt på det väldigt mycket att du gärna ville ha jämna veckor igen… och jag kan nog tänka mig att byta om det betyder så mycket för dig, M får jag väl byta helger om han vill träffas isåfall.

Från:Monstermama
Skickat: den 7 januari 2014 13:53
Till: X-mannen
Ämne: SV: Hej

Mkay, ja det tar ju ca 8 timmar att köra dit med bil.

Från: X-mannen
Skickat: den 7 januari 2014 13:51
Till:Monstermama
Ämne: SV: Hej

Nä, tänkte dra på fredag eftermiddag och stanna nån stans på vägen och övernatta.
Det vore jätte snällt.

Från: Monstermama
Skickat: den 7 januari 2014 13:49
Till: X-mannen
Ämne: SV: Hej

Ni behöver åka på torsdagen då eller?
Jag kan kolla med dem.

Från: X-mannen
Skickat: den 7 januari 2014 13:11
Till: Monstermama
Ämne: SV: Hej

Kul, får väl ta å ladda ner dem så att jag har dom också.
Mkay… då får det nog bli till att hoppa bröllopet, om inte mormor och morfar vill vara barnvakter?

Från: Monstermama
Skickat: den 7 januari 2014 13:07
Till: X-mannen
Ämne: Vb: Hej


Ja han gillade dem. Han har mest lekt och hjälpt till hemma.
Mkay, ja tyvärr så kan jag inte den helgen.

Skickat från min Brödrost!

-------- Originalmeddelande --------
Från: X-mannen
Datum:07-01-2014 13:04 (GMT+01:00)
Till: Monstermama
Rubrik: SV: Hej

Ok, fasen va kul. Gillade Sonen filmerna? J
Ja, hela helgen var det tänkt. Jag och E är bjudna på bröllop uppe i Sundsvall.

Från: Monstermama
Skickat: den 7 januari 2014 11:18
Till: X-mannen
Ämne: SV: Hej

Jodå, vi kollade på gamla turtles filmer och Sonen orkade vara uppe till 22:30 men sen däckade han.
Han gillar fyrverkerier i alla fall.
Helgen den 22 februari går inte tyvärr, var det hela helgen?

Från: X-mannen
Skickat: den 7 januari 2014 11:15
Till: Monstermama

Ämne: SV: Hej

Ok, då vet jag.
Tänkte kolla med dig om du eventuellt kan ta honom helgen den 22:e februari?
Nyår har vart bra, å ni hade det bra?


Från: Monstermama
Skickat: den 7 januari 2014 11:00
Till: X-mannen
Ämne: Hej

Sonen har sovit lite dåligt i natt och har varit uppe och gått, så han kan vara lite trött idag. Han har även fått värmeutslag på rumpan men han verkar inte vara besvärad över det och han säger att det inte gör ont. Han har fått bada en del och lufta rumpan så dem är på väg att försvinna.

Hoppas att ni hade en bra nyår!


onsdag 1 januari 2014

Det där med respekt....

Kommer ni ihåg att det var ett väldans tjat om hur okänslig jag var gentemot x-mannen angående allt med D och sonen!?

jag var den okänsliga och den som inte tänkte mig för, nu är det tydligen så att allt jag gjorde fel tydligen är ok.

I söndags fick jag träffa x-mannens nya tjej och jag tycker att hon verkar mycket trevlig men han tänker inte på att ge tillbaka den respekten som han faktiskt fick från mig.  Jag hade inte D här hemma när han kom för att hämta eller lämna sonen förrän flera månader efter att vårt förhållande blev offentligt.

Deras förhållande blev offentligt den 3 december och den 29 december fick jag träffa henne.
Det är konstigt att vissa regler bara gäller för vissa enstaka personer.