fredag 21 februari 2014

Jag, socialrådgivaren samt min omogna X-man

ja mötet blev som jag trodde, han hade inte mycket att säga alls och socialrådgivaren fick dra saker ur honom. Han visste ingenting och hade inget att komma med, precis vad jag hade väntat mig.

Jag satt tyst ganska länge, svarade bara när socialrådgivaren frågade mig något just för att ge X-mannen chansen att få uttrycka sig och tala om vad det är som oroar honom. Till slut kändes det som att jag och socialrådgivaren fick bestämma åt honom och det var inte dit jag ville komma.

Beslutet: X-mannen ska spendera mer tid ihop med sin son, vilket betyder att han ska hämta honom från dagis varje torsdag när det är min vecka och  hitta på något roligt tillsammans med sonen. Jag sa att det var ok att dem sen kom tillbaka runt 18:30-19:00 men han ville lämna 18:00. Så det blir bara 1,5 tim x-tra tid. Det som kändes annorlunda den här gången var att han inte sa att han ville fortsätta att ha varannan vecka, han sa bara att han inte ville sluta att träffa sin son. Socialrådgivaren frågade vad jag brukade hitta på med sonen och jag sa att jag är ofta inne på kommunens hemsida för att leta upp saker och där finns det mycket som är gratis eller inte kostar så mycket, så frågade hon om det var ok att x-mannen gjorde dessa grejer med sonen istället och det är klart att det är det men jag ska inte sitta och leta upp grejerna åt honom. Det där får han ta ansvar för själv, samt att det inte är mitt ansvar att han träffar sin son regelbundet.

Jag tycker ändå att det är på tok för lite tid och kommer inte att förändra något alls men vi provar så får vi se, tar känner att jag tar tid att träffa sonen mer än vad som är sagt från början och jag hittar på saker med honom. Den här dealen hade vi i somras också men den höll bara så länge som jag orkade påminna x-mannen om och att boka in playdates för han och sonen. När jag slutade påminna så slutade x-mannen att vilja träffa sonen.

X-mannen uttryckte det som att han heller inte har råd att ta ut pappadagar och har heller inte råd med saker som kostar pengar, han har knappt råd att vara hemma och vabba. Under hela samtalet satt han ner sjunken i stolen med armarna i kors och såg allmänt ointresserad ut. Han sa inte speciellt mycket....
Innan mötet frågade han hur jag mådde, jag mår alldeles utmärkt sa jag och frågade till baka.......får till svar- *suck* ja det går väl..

Denna negativa människa, jag är så glad att jag tagit mig ur det där. Jag är också glad över att allt jag gör nu och alla möten vi har är till fördel för mig, någon gång kommer x-mannen att tröttna för han är inte villig att göra det som krävs för att skapa trygghet för sonen. det är ju knappt att han orkar ta hand om sig själv. Han såg ut som ett vrak igår, orakad och inte klippt alls.

Idag ska han och flickvännen åka på bröllop uppe i sundsvall, 8 timmar i bil enkel resa. Det har han råd med men han har inte råd att ge sonen kläder i rätt storlek eller ens hitta på roliga saker med honom.

Återigen, jag är glad att frigjort mig från det där mörka hålet för man blir ju som man umgås!

2 kommentarer:

  1. Tycker att du är himla stark som kämpar för att din son ska ha det så bra som möjligt. Tycker det är bra att du sätter lite press på din x-man för kärlek till sina barn får man inte gratis. Kommenterar inte ofta men jag läser det du skriver! kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vännen, får se hur länge jag orkar. X-mannen verkar inte bry sig alls eller tror att jag hittar på saker. Kramkram

      Radera